top of page

De beste winterbanden


Van harte welkom bij JD Banden en Velgen. Wij zijn de specialist op het gebied van – u raadt het al – banden en velgen. Als bedrijf zijn wij zeer internationaal georiënteerd. Wij leveren onze producten zowel in België, Duitsland als natuurlijk in Nederland. Wij staan voor kwaliteit en originele producten en onze focus ligt in het bijzonder op de merken Audi, BMW en Mini. De laatste jaren is daar trouwens nog een bijzonder merk bijgekomen en dat is Volkswagen. Iedereen die een auto rijdt dient goede banden te gebruiken. Niet alleen is het mooi om originele banden onder uw auto te hebben, het is ook noodzakelijk voor uw veiligheid en de veiligheid van anderen op de weg. Er zijn winterbanden en zomerbanden en deze dienen ook echt in deze tijden van het jaar te worden gebruikt en dus te worden verwisseld. Winterbanden zijn de beste banden voor koude temperaturen en dat heeft te maken met de manier waarop de banden zijn opgebouwd. Wanneer rubber van banden kouder wordt, zal het harder worden. Winterbanden hebben diepere groeven die zich bij lagere temperaturen dan ook scherper aftekenen en dus voor meer grip op een glas oppervlak zorgen. Er zijn winterbanden en zomerbanden te krijgen maar sommige mensen maken ook wel gebruik van de vierseizoenenbanden. Deze laatste banden worden het hele jaar door gereden. Hoewel er natuurlijk wel wat voor te zeggen valt, is het toch onomstotelijk bewezen dat banden die worden gebruikt in de winter voor een betere grip zorgen. Zomer of winter; u dient op ieder moment van het jaar voor de beste kwaliteit te zorgen. Dat moet duidelijk zijn voor iedereen die een auto rijdt. Wij laten het dan ook nooit na om dit mensen op het hart te drukken. Kies voor de beste banden:

  • wij hebben passie voor onze materialen en dat merkt u

  • wij hebben nagenoeg alle producten op voorraad

  • wij bieden enkel en alleen originele producten

  • wij zijn een groeiend bedrijf dat internationaal werkt

  • onze service staat zeer hoog in het vaandel

Winterbanden snel plaatsen

De winter komt er weer aan en dan wordt het weer hoog tijd om na te denken over winterbanden. Deze banden moeten worden geplaatst voor het kouder begint te worden. Veiligheid staat hoog in het vaandel en moet hoog in het vaandel staan bij iedereen die een auto rijdt. Op de weg gebeuren veel ongelukken en er zijn wel degelijk een aantal dingen die u kunt doen om ongelukken tegen te gaan. Een van de belangrijkste zaken en aanpassingen die u kunt doen is te alle tijden zorgen voor de beste winterbanden. Het is van het grootste belang om te zorgen voor de beste banden en die koopt u bij ons. Het plaatsen van de banden kunt u natuurlijk helemaal aan ons overlaten. In de meeste landen gelden regels voor welk soort banden u onder uw auto moet hebben. Dat deze regels overal weer anders zijn is logisch. Dit heeft namelijk alles te maken met de temperaturen en de omstandigheden. Banden die speciaal worden gemaakt voor de winter zijn van soepel rubber en dat materiaal heeft kenmerken die zich goed lenen voor de winter. Het belangrijkste kenmerk van deze banden is dat het materiaal harder wordt wanneer het kouder wordt. De groeven die diep zijn zorgen dan voor een stevige grip op het wegdek. Banden die speciaal voor de winter worden gemaakt kunnen in sommige gebieden nog altijd niet voor voldoende grip zorgen en dat is dan ook de reden dat mensen die bijvoorbeeld op wintersport gaan altijd nog extra maatregelen dienen te nemen. Deze mensen nemen sneeuwkettingen mee die om de banden worden gelegd. Met dergelijke kettingen kunt u niet op het gewone wegdek rijden maar alleen maar in de sneeuw.

Ben er altijd op tijd bij!

Wij kondigen altijd graag op tijd aan dat het voor mensen weer tijd wordt om winterbanden te plaatsen. Neem dit serieus. Het is belangrijk. Winterbanden en zomerbanden zijn twee hele verschillende dingen. U kunt geen winterbanden in de zomer gebruiken. Heel specifiek kunnen wij zijn over de reden dat u de banden voor de winter niet in de zomer kunt gebruiken. In de winter verharden de banden die bedoeld zijn voor de winter, maar in de zomer gebeurt er precies het tegenovergestelde. Het zal dan zo zijn dat u een veel langere remweg heeft. Hoe langer de remweg, hoe minder verantwoordelijk het is om met bepaalde banden te rijden. Wanneer banden zijn versleten zal er ook langzaam een langere remweg ontstaan. De kwaliteit van de banden is dan ook zeker iets om op te letten. U kunt zowel de zomerbanden als de winterbanden die u nu heeft laten controleren op kwaliteit door de afstand van het reliëf op te meten. Hoe langer u rijdt op banden hoe korter de afstand. Op den duur zullen banden grip verliezen. Kiezen voor onze zomerbanden en winterbanden betekent kiezen voor de beste kwaliteit. Kijk op onze webwinkel eens op uw gemak de mogelijkheden die wij u te bieden hebben. Wij verkopen zowel nieuwe als gebruikte banden en velgen en deze zijn altijd zeer goed bewerkt en gecontroleerd. Hierdoor bent u altijd verzekerd van de beste kwaliteit. Onze banden hebben een lange levensduur. Veel klanten kiezen dan ook niet voor niets voor onze hoogwaardige materialen. Voor vragen neemt u gewoon even contact op. Wij helpen u heel graag op ieder moment verder.


Recent Posts
bottom of page